Communicatie
Het komt vaak voor dat we het gevoel hebben elkaar niet te begrijpen. We praten en leven samen met elkaar, maar toch lijkt het erop of we elkaars taal niet begrijpen. We denken dat dit gewoon het verschil in karakters is.
De ene persoon is direct en reageert fel en spreekt meestal in korte, krachtige zinnen.
Een ander is stil en reageert gevoelig en gaat op het gevoel af en heeft meer tijd nodig om te reageren.
Weer een ander kan enorm in details treden en houdt ervan om lekker lang te praten. Deze persoon communiceert graag met anderen, kletst lekker, is mededeelzaam en luistert.
Dit verschil veroorzaakt vaak het gevoel dat we niet goed met elkaar kunnen communiceren, mogelijk zonder dat we het direct in de gaten hebben. Als we elkaar beter willen leren begrijpen en dit als een belemmering ervaren, dan kan een coach hierbij ondersteuning bieden.
De coach brengt balans, door beiden te laten ervaren en uit te dagen om de wereld van de ander te leren begrijpen.
Zo kan bijvoorbeeld een kind dat erg gevoelig is, zich afsluiten van de buitenwereld en lijkt het niet meer bereikbaar. De ouder, die dan bijvoorbeeld altijd direct reageert en veel drukker in gedrag is, lukt het niet om nader tot het kind te komen. De ouder voelt zich buitengesloten en het kind voelt zich niet begrepen. Beiden kunnen dit ervaren als pijnlijk en emotievol.
De coach zal eerst met beiden een kennismakingsgesprek aangaan. We bespreken wat er dwars zit en welk doel de persoon wil behalen.
Er wordt door de coach doelgericht gewerkt, naar hetgeen door u is aangegeven. Zo bekijkt de coach nauwkeurig wat er werkelijk aan de hand is om het resultaat zo effectief mogelijk te maken. Van daaruit gaan we focus gericht werken en ondersteund de coach om tot een grandioos resultaat te komen:
“Hoe met elkaar goed te kunnen communiceren!”